1e 2 schooldagen
Door: mariechelle
Blijf op de hoogte en volg mariechelle
23 Juni 2010 | Nederland, Kerkrade
Haar naam is Kendra en zij komt uit Equador. Momenteel studeert ze in Mexico en doet 2 summercourses hier op UCLA. Je kunt je niet voorstellen hoe blij ik was dat zij gearriveerd was! Helaas tot op de dag van vandaag is onze 3e roomie nog steeds niet gearriveerd. Maja wat je niet kent ga je ook niet missen dus...
Gisteren begonnen om 10:00 mijn eerste lessen:intermediate acting for the stage. Ik had gelukkig in die 3 eenzame dagen genoeg tijd gehad om de gebouwen waar ik les heb te gaan zoeken (op die 410 hectare moet dat haast ook wel). Het is een 20 min durende wandeling van mijn Residence Hall tot aan MCGowan Hall waar ik mijn lessn heb. Je kunt je niet voorstellen hoe groot hier alles is. Onze klas telt 13 studenten. De ene heeft meer ervaring dan de ander maar iedereen is enthousiast en vriendelijk. Ook onze docent is een toppie gast. Vol met humor en leuke activiteiten begon mijn eerste les van 3 uur. Die waren voorbij voor ik er erg in had. Na mijn eerste les was het tijd om samen met Kendra de campus te gaan verkennen. Voor mij was dit nu een fluitje van een cent als je 3 dagen op en neer loopt op een bijna legen campus! Na lange gesprekken en even snel een t-shirt kopen in the UCLA store was het tijd voor ons avond eten. Dit is nou de reden (grapje) waarom ik hierheen ben gekomen. Ik heb namelijk een mealplan dat inhoud dat ik van maandag-vrijdag 3 maaltijden per dag hier op de campus heb. En laat dit nou net iets zijn waar de amerikanen in uitblinken:)Alles wordt hier groots aangepakt. Je kunt het je zo gek niet bedenken of ze serveren het hier recht voor je neus.
Na het avond eten had Kendra een aantal van haar Mexicaanse medestudenten uitgenodigt in de Lobby van onze residence hall. We moesten namelijk even vergaderen over belangrijke dingen:welke trips gaan we ondernemen? Hier op de campus is een organisatie die voor studenten trips organiseert naar bekende plaatsen zoals San Fransisco en Las Vegas. Na lang overleg hebben we gekozen om in het volgende weekend naar San Fransisco te gaan(3 dagen). De mensen hier vertelden ons dat dat zeker on the 4th of July echt de moeite waard is!
Ook staan nog 2 trips gepland:17 juli universal studios en 23 juli 3 dagen Viva Las Vegas!!
Ook een roomie 2 deuren verder voelde er wel iets voor om mee te gaan naar San Fransisco. Haar naam is Tiffany en zij woont hier in LA. Dus hoe meer zielen hoe meer vreugd. Als iemand van jullie nog zin heeft laat het me op tijd weten want vol is vol:)
Na onze vergadering ben ik richting mijn bedje gegaan. Het s'morgens zou namelijk de wekker om 8:45 gaan om lekker te gaan ontbijten. Samen met Kendra is toch een stuk gezelliger dan mijn eerste dag alleen eten:)
Vandaaruit zijn we naar Murphy Hall gegaan. Daar moest ik namelijk mijn I20 laten ondertekenen zodat ik goed gekeurd was om hier te studeren. Kreeg ik me toch een mooie summer UCLA tas!Daar doe je het gewoon al voor...hihih.
Na de inschrijving gingen we snel een hapje eten (lunch) om vervolgens mijn 2e les te gaan volgen: vocal technique for beginners. Een klasje van +-10 mensen waarvan 3 meiden en de rest jongens. Dit had ik bij een zang cursus niet verwacht. Na het uitdelen van de syllabus was de les al na een half uurtje voorbij. Dus meer tijd om lekker te genieten van het heerlijke weer. Het is hier heerlijk weer:27 graden,lekker briesje en de palmbomen op de campus!
Dus genoeg getypt voor vandaag en snel mijn sportkleding pakken en de sporthal verkennen (of onveilig maken).
23 Juni 2010 - 07:45
Claudia "Combat":
Hey, Mariechelle.
Het is fijn om jouw berichten te lezen. Ik vind het toppie wat je allemaal moet doorstaan. Fijn dat het goed met je gaat.Gruss oes Kirchroa. -
23 Juni 2010 - 15:27
Dennis:
Hi MC!
Oh dat klingt echt mega goed hoor! Je gaat SF en LV super vinden.
Neem je me zon UCLA tee mee? Maat S! :-)
Keep us posted ok!
greetz
Den -
24 Juni 2010 - 17:20
Annemie Caumon:
Hallo Mariechelle,
leuk om deze verslagen te lezen. het zal zeker wat zijn met zoveel studenten. Leuk dat je al mensen gevonden hebt waar je leuke dingen mee kunt doen. geniet maar van alle uitstapjes.
Wens je veel succes.
groetjes Annemie